fredag den 29. januar 2010

Bjørnø rundt d. 17.juli 06






Sommervejret er jo fint og Heidi og jeg vil en tur rundt om Bjørnø. Karin tager med og vi laver base ved Dyreborg skov. I med kajakkerne og tager retning til at gå vest om øen. Vi må vente lidt for at komme over sejlrenden, da der er megen trafik, både med offentlige færger og en masse sejlbåde, men over kommer vi. De er nogle fine bølger ind skråt forfra og dem elsker Heidi at sejle ind i. Vi får en fin tur langs den vestlige side af øen og møder et par der er ude at bade. De er på vej Bjørnø rundt også, bare til fods.



Der ligger et lille bitte hus oppe på skrænten, det bliver sikkert brugt til at nyde solnedgangen over det fynske øhav. Og der er virkelig dejligt herude. Vi ser 5 havkajakker på afstand med retning mod Avernakø. Får senere af vide på Bjørnø, at det var tysker på tur i det syfynske ørige.


Vi rynder sydspidsen og kommer om på østkysten. Her går der en lang tange ud mod sydøst og da der er lavvande vælger vi at gå tæt på Bjørnø og så bære kajakkerne de 20 m over tangen og slippe for at sejle den lange omvej. Vi holder en lille pause og får lidt frugt. Derefter fortsætter vi stille og roligt mod nord og på et tidspunkt skal jeg have en tår vand og Heidi vil lige tage fat ved min kajak, men fejlbedømmer afstanden og ups, der var ingen støtte til hånden og kajakken vipper faretruende mod en kæntring, men hun når at redde den så hun ikke skal i vandet denne gang, godt reddet Heidi. Det var tæt på en motorbåd der ligger for anker og dem snakker vi lige lidt med. Ror videre og ser en lappedykker af en eller anden slags. Hun har 23 ællinger og det har vi aldrig set før. Vi kommer hen til Bjørnø havn og sætter kajakkerne på stranden og lidt penge i hånden og vil se om vi kan købe en is. Heidi her neopren skoene på og de er jo noget store til hende, så hver gang hun tager et skridt siger det Svup svup på asfalten. Vi finder et lille ishus og kommer lidt i snak med ismanden. Der bor 35 personer på øen kunne han da fortælle. Vi stikker afsted igen efter at have nydt isen på den lokale sladderbænk.
Vi runder igen nordspidsen af Bjørnø og det har været en rigtig dejlig tur med en masse at kikke på af andre kludesejlere(sejlbåde). Da vi kommer tilbage til udgangspunktet tømmer vi kajakkerne og tager ud og laver lidt øvelser i at komme ud af kajakken når den kæntrer. Heidi prøver både med og uden sprayskirt og klarer det fint. Vi prøver også at komme op i kajakken når den har været kæntret, men det er nu godt nok ikke så nemt, så det er med at få lært de grønlænder vendinger så man ikke skal ud af skivet
distance 10 km
ialt 235

Ingen kommentarer: