lørdag den 30. januar 2010

THurø rundt d. 19. juni



Endnu en tur Thurø rundt. Denne gang var det med Kurt og Svend Erik. Svend Erik havde taget sin kollega, Henning med, så vi var 4 der stævnede ud fra dæmningen og gik øst om, da der var en kraftig strøm under dæmningen og den gik øst. Vi satte afsted ved halv fem tiden og vejret var jo perfekt til en tur rundt. Det var Kurts første tur i kajakken, bortset fra ½ time ved stranden, så vejret kunne ikke blive bedre til dåben. Der var vel ca. 30 g så det var måske varmt nok, men så var det jo bare at tippe lidt rigeligt med kajakken så var der styr på det igen. Kurt sejlede i Haslen og Henning havde lejet en plastiv ude i Skårupøre kajak udlejning. Svend Erik sejlede i hans turkajak og det med benene oven på dækket, han har vist noget med hoften eller knæene så han ikke kan få benene ned i den, men det gik gevaldigt med benene oppe i den friske luft. Vi sejlede ikke så stærkt for det skulle være en ren og skær slap af tur og det blev det også, gab, men da det også var Hennings første rigtige tur gik det meget godt endda. Vi holdt en lille pause ved smørmosen, da Kurt havde problemer med rygstøtten i Haslen. Vi fik det strammet lidt op og det hjalp lidt på problemet. Henning havde sit hyr med at styre hans kajak. Den var uden ror, men trak hele tiden til venstre.


Vi rundede revet og tog kajakkerne på land og fremdrog vores medbragte aftensmad. Jeg havde sagt til Kurt, at vi ikke drak øl mens vi sejlede og derfor havde de andre 3 ingen øl med, men kun vand!. Jeg, derimod, havde en kold Odense Classic og det var de andre jo noget fortørnet over, ja jeg havde sagt at vi ikke drak øl mens vi sejler,.....men det vi jo heller ikke lige nu, altså sejler ggg. Nå men de overlevede det selvom de sendte sultne blikke efter min dugfriske øl :o)
Vi nåede også af få en kukkert og blev friske til turen igen. Kurt havde stadig problemer med ryggen og vi prøvede at sætte lidt skumgumme bag for at se om det skulle hjælpe. Vi sejlede stille og roligt langs med sydkysten af øen og der var der bare varmt. Solen spejlede sig i havet og vi havde den også fra oven, så der var dobbelt konfekt, puha. Vi smed kajakkerne på land lige inden vi nåede pynten og smed os i vandet. Kurt kom ud af kajakken på en meget mærkelig måde, men ganske effektivt! Ihvertfald lå han på ryggen lige så lang han var. Til stor fornøjelse for os andre. Han havde haft problemer med bentøjet og kulle slet ikke støtte på benet, da han skulle ud af kajakken og vupti...lå han lige så lang han var. Desværre var der ikke så meget vand, at han landede lige på en sten og det var nu ikke så godt, men op kom han da igen. Kurt havde stadig problemer med at sidde ordentlig i Haslen, så da vi skulle til at komme afsted igen, byttede Henning og Kurt kajak. Der var et rigtig godt rygstøtte i den lejede kajak. Så nu blev den mere retningsstabil, men det fik Henning ikke glæde af. Sv Erik og Kurt var sejlet mens jeg hjalp Henning med at få indstillet fodsparket på Haslen så den passede ham. Vi var nu lidt bagefter de to andre, men fik hurtigt indhentet dem. Henning kunne ikke finde sine solbriller og mente, at de måske lå på hans egen kajak, men øv det gjorde de ikke. Fortsatte i det stille tempo op langs Thurø og rundede Drejsodde og kunne se at pigerne sad oppe på bænkene på p-pladsen. Vi padlede over til dem da vi gerne ville have taget et billede når vi sejlede gennem dæmningen. Sv E gad ikke vente så han sejlede i forvejen. Da han var kommet ind under dæmningen kom der en speedbåd i fuld fart og den fløj igennem, men heldigvis havde Sv E taget den indvendige rute, så han blev ikke sejlet ned denne gang. Da pigerne havde tager billederne roede vi igennem og nu var der næsten ingen strøm.
Op med kajakkerne og vi tog afsked og havde haft en rigtig flot sommertur rundt om Thurø endnu engang.
distande 13 km
ialt 248


Ingen kommentarer: